zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Meest gebruikte pictogrammen op de werkvloer

Meest gebruikte pictogrammen op de werkvloer

In het bedrijfsleven worden veel pictogrammen gebruikt, zowel in bedrijfsgebouwen als fabrieken zijn er talrijke gevaren en risico’s die aangegeven worden met veiligheidspictogrammen. Dit kunnen zowel stickers als bordjes zijn. Als werkgever is het jouw taak om te passen op de veiligheid van je werknemers. Het gebruik van pictogrammen voor het aangeven van gevaarlijke situaties is hierbij noodzakelijk. Er zijn een aantal pictogrammen die écht niet mogen ontbreken op de werkvloer, deze hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Pictogrammen voor brandbestrijding

Tijdens brand is het noodzakelijk om snel te handelen voordat het zich verspreid, hiervoor zijn bordjes en stickers met pictogrammen die laten zien waar je brandbestrijdingsmiddelen kunt vinden. In een oogopslag moet het voor je werknemers duidelijk zijn wat en waar ze brandbestrijdingsmiddelen kunnen vinden.

Verbodspictogrammen

Ook verbodspictogrammen zijn niet te missen op de werkvloer. Denk aan verbodspictogrammen als: verboden te eten en drinken, parkeren verboden, verboden toegang, open vuur verboden en nog veel meer. Je kent ze allemaal wel.

Informatietekens

Informatietekens geven duidelijke informatie, denk hierbij aan bordjes of stickers met de tekst “geen toegang”, “duwen”, “trekken” of “receptie”. Ook deze mogen niet ontbreken op de werkvloer. Informatietekens zijn noodzakelijk om jouw werknemers eenvoudig en snel informatie te geven.

Pictogrammen bestellen

Het bestellen van pictogrammen bordjes en stickers kan eenvoudig via internet. Bijvoorbeeld bij Pictogrammenshop.nl vind je een zeer uitgebreid assortiment met pictogrammen in alle soorten, maten en kleuren. Voor iedere situatie is er wel een pictogram te vinden.

About Post Author