ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Wat u nog niet wist over zonnepanelen

Uit het Nationaal Solar Trendrapport kunnen we afleiden dat er in Nederland vorig jaar 60 procent meer zonnepanelen in werking zijn gesteld als in 2016. Dit zijn maar liefst drie miljoen panelen. De voornaamste reden voor deze toename is het feit dat mensen zich meer en meer realiseren dat zonnepanelen veel voordelen hebben. Ook de prijzen van de zonnepanelen die steeds voordeliger worden, helpen natuurlijk om de mensen te overhalen.

Levensduur

In 2017 werden in een gemiddeld huishouden zo’n 12 zonnepanelen geplaatst. Dit aantal panelen zorgt voor 80 procent van de benodigde energie en kost gemiddeld net iets meer als 4000 euro. Een zonnepaneel bereikt zijn break-even-point na 5 à 7 jaar en gaan ongeveer 25 jaar mee.

De mogelijke opwekking

Op dit moment gebruiken we in Nederland nog maar een dikke vijf procent van de oppervlakte die we zouden kunnen gebruiken voor zonnepanelen. Die vijf procent komt overeen met twaalf vierkante kilometer, terwijl 5500 vierkante kilometer mogelijk is. Als de volledige oppervlakte gebruikt zou worden, dan wekken we 75 procent van onze benodigde energie op met zonnepalen. In de toekomst kunnen zonnepanelen dus zeker de grootste bron van elektriciteit worden in Nederland.

Andere maatschappelijke voordelen

De installatie en het onderhoud van zonnepanelen zorgt ook voor een enorme werkgelegenheid op eigen bodem. Op dit moment zijn er reeds 10000 banen voltijds in de sector van de zonnepanelen. Dit cijfer neemt snel toe en zal in de toekomst zeer zeker nog veel sneller gaan toenemen. Daarnaast zorgen zonnepanelen ook ervoor dat de bebouwde oppervlakte in Nederland duurzamer wordt. Het is immers een stukje grond dat net iets meer in staat is zichzelf te onderhouden.

 

Het zakelijke aspect

Ook in de industriële sector wordt er fors geïnvesteerd in zonnepanelen. Over waar je je maar kan bedenken, installeren bedrijven tegenwoordig zonnepanelen. Op dit moment zorgen zonnepanelen in Nederland nog maar voor een dikke twee procent van de verbruikte elektriciteit. Bedrijven hebben vaak veel plaats, bijvoorbeeld op daken, waar ze niets anders mee kunnen doen als zonnepanelen plaatsen.

Groene energie vergelijken

Wil jij energie gebruiken die opgewekt is door deze zonnepanelen? Kies dan voor groene energie via EasySwitch.nl. Energie vergelijken kan tot een besparing van wel 450 euro zorgen. Er is ook duidelijk aangegeven of je kiest voor een duurzaam energiecontract of een grijs energiecontract. Ook zakelijk is dit interessant, omdat het overstappen van gas water licht een makkelijke manier is om te verduurzamen.

About Post Author