ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De meest geliefde werkgevers in Nederland

Elk jaar doen bedrijven hun uiterste best om weer hoog in de lijst met meest geliefde werkgevers in Nederland te komen. Niet alleen voor je eigen werknemers is dat van essentieel belang om een positieve werksfeer en samenhorigheid te krijgen, maar juist ook voor potentieel talent dat je binnen wilt halen. Zoals elk jaar heeft Intelligence Group weer een onderzoek uitgevoerd onder ruim 15.000 respondenten binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Vragen die daar bijvoorbeeld in voorkomen zijn: Voor welke onderneming zou u graag willen werken, buiten het bedrijf waar je nu actief bent?

Het Rijk voert de lijst meest geliefde werkgevers aan

Afgelopen 3 jaar kwam uit het onderzoek Shell als winnaar naar boven. Dit jaar zijn zij echter naar de tweede plaats verstoten door een opvallende naam. Het Rijk is namelijk als meest geliefde werkgever uit de koker gekomen. Dit is voor het eerst sinds 14 jaar dat zij de ranglijst aanvoeren. De top drie wordt compleet gemaakt door de Rabobank. Verder zijn er in de top tien op plaats 8 en 9 nog twee overheidsinstanties terug te vinden. Op plaats negen de politie en misschien wel opvallender op plaats acht de belastingdienst. Gezien de hoeveelheid negatieve berichtgeving is dat op z’n minst merkwaardig te noemen.

De grootste stijgers

Het onderzoek naar de meest geliefde werkgevers wijst uit dat er een nieuwe generatie bedrijven aan de deur klopt. Bij deze bedrijven is de marketing communicatie erg goed georganiseerd en de manier waarop zij actief zijn op de arbeidsmarkt sluit precies aan bij de positie die zij bekleden. Niet voor niets dat deze bedrijven zoals bijvoorbeeld FrieslandCampina, Coolblue en Nike achtereenvolgens 144 plaatsen, 86 plaatsen en 41 plaatsen zijn gestegen in de uitkomsten van afgelopen jaar. Deze bedrijven lopen met name bij het nieuwe solliciteren voorop, om de juiste talenten aan zich te kunnen binden. Ook het organiseren van talentendagen draagt hier aan bij. Zo leert de starter het bedrijf kennen en kan het bedrijf de talenten ertussen uit pikken.

About Post Author