zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De Switch helpt de koers van Nintendo weer in de lift

Het is een tijd geleden dat er door Nintendo goede prestaties neergezet op de beurs. Afgelopen vrijdag kwam in verschillende grote steden hun nieuwste Gameconsole uit, onder de naam Nintendo Switch. In een aantal grote steden stonden de mensen afgelopen vrijdag uren in de rij om er een te bemachtigen.

Vraag overstijgt aanbod

De eerste doelstellingen die door Nintendo zijn geformuleerd lijken behaald te gaan worden. Ze liggen namelijk op koers om voor het einde van de maand twee miljoen consoles verkocht te hebben. Dat zijn voor de beleggers eindelijk weer eens positief gestemde berichten. De Switch is namelijk door verschillende gamers getest voordat deze op de markt kwam. De reviews logen er niet om en waren in vele gevallen niet al te positief gestemd.

Nintendo gokt

Gezien de tegenvallende successen van de Wii U kan je het uitbrengen van de Switch een grote gok noemen. Het risico om met een vergelijkbaar product wederom de mist in te gaan heeft Nintendo er niet van weerhouden om de Switch op de markt te brengen. Vooralsnog lijkt deze gok gunstig uit te vallen want de Koers van Nintendo heeft een stijgende lijn ingezet. De Switch is natuurlijk wel verder ontwikkeld dan de Wii U, en heeft Nintendo juist niet kunnen leren van de tegenvallende verkoopcijfers bij de Wii U? De eerste recensies zijn wisselvallig, maar over het algemeen positief gestemd. De meeste aandachtspunten gingen over de Hardware van het systeem.

De nieuwe gameconsole brengt eigenlijk twee dimensies bij elkaar. Als je een game zit te spelen op de TV en je moet halsoverkop weg om waar dan ook naartoe te gaan, kan je de controller ombouwen en meenemen. Je kunt dan in de trein bijvoorbeeld gewoon verder spelen waar je gebleven bent. Die combinatie maakt de Switch op dit moment uniek in zijn categorie.

About Post Author