vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Met collega’s op reis? Wij geven je tips!

Reizen, wie houdt er niet van? Weg van kantoor, de drukte en collega’s: tenzij het een beloningsreis is, ook wel een incentive reis genoemd. Wij van zakelijk-nieuws geven je tips als je op reis gaat samen met je collega’s.

 

Houd het professioneel

Met sommige collega’s zou je best bevriend kunnen zijn. Maar let op: verwar een beloningsreis niet met een lollige vakantie. Zeg en doe geen dingen die je op kantoor ook niet zou doen. Deel geen vertrouwelijke details en pas op met alcohol: hierdoor vervagen je grenzen en kunnen er nog weleens dingen uitfloepen die je liever niet had gezegd. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties als je weer serieus aan het werk bent. Better safe than sorry!

 

Plan tijd voor jezelf in

Het kan voorkomen dat jouw interesses niet aansluiten op die van je collega’s. Een perfect moment om tijd voor jezelf in te plannen. Pas je niet constant aan anderen aan, maar doe ook wat JIJ leuk vindt om te doen. Het is immers ook jouw feestje!

 

Maar denk ook aan je collega’s

Samen ben je een team met hetzelfde doel, daarom is het belangrijk om goed samen te werken. Dit geldt niet alleen voor werk gerelateerde items op de agenda, maar ook voor de meest simpele klusjes. Help elkaar herinneren om op een bepaalde tijd op te staan. Als iemand te laat is, ook al is het voor iets simpels zoals een drankje doen, bel diegene dan op om het te controleren. Je collega zal dit waarderen, wat weer voordelen heeft op het kantoor.

 

Maak een gezamenlijke pot

Waarschijnlijk kunnen niet alle kosten op de baas z’n creditcard geboekt worden. Maak daarom een gezamenlijke pot aan voor de kosten die je maakt als je bijv. Op een terrasje zit. Vergeet niet om duidelijke afspraken te maken. Wie beheert de pot en welk bedrag moet er worden ingelegd?

Een andere optie is een ‘wie betaalt wat’ aanmaken. Wie betaalt wat is een superhandige app waarbij je je collega’s kunt toevoegen. Mochten er gezamenlijke uitgaven zijn, dan kun je invoeren wie er heeft betaald en wie er gebruik van heeft gemaakt. Stel: je bent met zijn 6e en slechts 3 van de 6 hebben ergens gebruik van gemaakt, dan selecteer je allen die drie namen. Handig toch? En door goede afspraken te maken, krijg je sowieso pluspunten bij je collega’s!

Ben jij al eens op een incentive reis geweest met je collega’s en heb jij tips? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!

About Post Author