ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Zaagmachines voor zakelijk gebruik

Wanneer je als bedrijf zijnde op zoek bent naar een geschikte zaagmachine, voor bepaalde zaagwerkzaamheden, dan heb je ontzettend veel keuze. In dit geval is het belangrijk om te weten welke zaagmachine past bij de soort werkzaamheden. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit de volgende zaagmachines: afkortzaagmachine, zaagtafel, decoupeerzaag, cirkelzaag, kettingzaag etc. Naast de keuze van een geschikte zaagmachine is het nog belangrijk om ook over de juiste zaagbladen te beschikken. Gelukkig zijn er voldoende handleidingen aanwezig, zowel bij de machine zelf als op het internet. Zaagbladen vergelijken hoeft dus in principe niet heel lastig te zijn.

Hieronder geven we een korte beschrijving van de meest voorkomende zaagmachines met hun functie. Naast de keuze van een geschikte zaagmachine is het nog belangrijk om te weten dat deze sterk per merk kunnen verschillen. De wat professionelere merken zijn in dit geval Festool, Makita, DeWalt en Bosch.

Afkortzaagmachine

Wanneer je met grote precisie wilt zagen is een afkortzaag zeer geschikt. Deze machine beschikt over een arm met daaraan een zaagblad bevestigd. Door de arm naar beneden te bewegen zaag je kaarsrecht door materiaal heen. Daarnaast is het bij de professionele afkortzagen ook mogelijk, dat je deze naar voren en achteren kunt bewegen. Voor welke zaagklussen? Nou, in principe voor het zagen van laminaatplanken, inkorten van schuttingpalen en voor het verstek zagen (plinten die in de hoek eindigen).

Tafelzaagmachine

Wanneer je de zaagtafel vergelijkt met een afkortzaag, dan vallen een aantal dingen op. Denk hierbij aan de locatie van het zaagblad. Deze is bij een tafelzaag in de tafel bevestigd, waardoor het mogelijk is om op een eenvoudige manier grote stukken materiaal te zagen. Je kunt namelijk het plaatmateriaal over de tafel richting het zaagblad bewegen, waardoor je meer controle hebt tijdens het zagen. Daarnaast zijn de professionele tafelzaagmachines uitgerust met een stofafzuiging, waardoor veel zaagsel al tijdens het zagen wordt afgevoerd. Ook is het bij veel machines mogelijk, dat je het zaagblad kunt verstellen. Hierdoor kun je schuine zaagsneden maken. Voor welke klussen geschikt? Nou, voor het zagen van planken (bijvoorbeeld voor een vloer), deurtjes van een keukenkastje op maat zagen en voor het verzagen van aluminium platen.

Handcirkelzaagmachine

Een handcirkelzaagmachine is een zeer diverse zaagmachine. Zo kun je met het juiste zaagblad in materialen als hout, aluminium of kunststof zagen. Daarnaast ben je bij deze zaagmachine vrij om te gaan waar je maar wilt, deze beschikt namelijk niet over een onderstel. Teven zijn veel handcirkelzaagmachines uitgerust met een accu, waardoor je overal kunt zagen. Hierdoor ben je als professional nog mobieler en kun je eenvoudig de meeste zaagklussen verrichten. Klussen op locatie is dus geen enkel probleem met de handcirkelzaagmachine. Waarvoor je deze machine gebruikt? In principe voor het laminaat zagen, kozijnen verstek zagen en het zagen van plaatmateriaal (hiervoor heb je dan wel weer een tafel nodig).

About Post Author