zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Na zachte winter vraagt CoolCat faillissement aan.

CoolCat

De kledingwinkel CoolCat heeft bij de rechtbank Utrecht faillissement aangevraagd. Het bedrijf zegt last te hebben gehad van de zeer lange warme zomer in 2018 en zachte winter van dit jaar.

 

Het concern had in totaal 1.180 mensen in dienst en 450 voltijdsbanen deelde in Nederland.

Een woordvoerder van CoolCat legt uit aan NU.nl dat er weinig kleding uit de herfstcollectie is verkocht door de warme zomer. “Wanneer het maandenlang zo warm blijft , gaat niemand herfstkleding kopen. Hetzelfde verhaal voor wanneer het niet koud wordt.

Oude collecties werden niet verkocht en daardoor kwam er tekort aan nieuw geld voor de inkoop van de volgende collectie. CoolCat moest het daarom hebben op geld van de bank. “En die geeft op een gegeven moment aan: ‘Dat doen we niet’.”

 

Webshop en winkels blijven open

Naar verwachting werd dinsdag 19 maart het faillissement uitgesproken. Het concern heeft 80 vestigingen in Nederland. Tot nader blijven de webshops en winkels open.

CoolCat zegt dat het al langer kampte met “zeer uitdagende marktomstandigheden”. Hierdoor had het concern jarenlang verliezen.

Na de reorganisatie leek het erop dat CoolCat naar eigen zeggen de weg omhoog had gevonden, maar “er waren een aantal structurele en incidentele tegenvallers” was het toch funest voor het concern.

 

Buitenlandse activiteiten niet bankroet

Het concern heeft in het buitenland ook winkels en die vallen niet onder het faillissement. In totaal heeft CoolCat nog zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg.

Verder verkoopt het concern kinderkleding meer in deze landen en in Duitsland. Bij het hele concern met Nederland erbij waren er 1.450 mensen werkzaam in 760 voltijdsbanen.

Verder werd er door de voorlichter benadrukt dat andere keten van Kahn ook buiten het faillissement staan. “Dat zijn zelfstandige gefinancierde bedrijven en maken ook winst”.

About Post Author