ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Nederland een van de meest concurrerende economieën

nederland

Al twee jaar achter elkaar heeft Nederland een van de meest concurrerende economieën van de wereld. Hiermee staat Nederland op een vierde plaats achter de nummer één Zwitserland, nummer twee de Verenigde Staten en de nummer drie Singapore.

Een hoogleraar verteld dat we trots mogen zijn op ons land. We zijn namelijk de best concurrerende land van de Europese Unie. Deze cijfers zijn bekend gemaakt in het Global Competitveness Report 2017-2018. De jaarlijkse berekeningen voor internationale concurrentie is berekend in 137 landen en ons kleine landje was dus te vinden op een sterke vierde plek. In Nederland zijn de cijfers verzameld door een afdeling van de Rotterdam School of Management.

Nederland is sterk en verbeterd

Nederland heeft een sterke fundering. De infrastructuur is erg sterk en het land bezit daarmee de derde positie wereldwijd. Daarnaast scoren we hoog bij een goed functionerende overheid, goed economisch beleid en een goed lopende gezondheidszorg. Ons land heeft dit jaar opnieuw mooie stijgingen laten zien. Het is bijvoorbeeld makkelijker om een eigen bedrijf te starten en ook is ons land innovatief bij het ontwikkelen en gebruiken van de nieuwste technologieën.Hier bij is gekeken naar bijvoorbeeld robotisering, internet innovatie en het 3D printen.

Nederland profiteert maximaal

Te zien is dat het land meer is gaan investeren in onderzoek en ontwikkeling van producten. Hier door is onder andere het vermogen om innovatief te zijn flink gestegen. In ons landen hebben we een samenleving die niet bang is voor innovatieve producten. Deze producten worden snel opgenomen in de samenleving en door bedrijven. Dit zorgt voor een innovatie-ecosysteem dat er voor zorgt dat het land zich goed positioneert en goed kan profiteren van innovatie.

Wat gaat er dan niet goed?

Het is gek om te zien dat de kwaliteit van het hoger onderwijs aan het dalen is in Nederland. Het is noodzakelijk dat Nederland meer gaat investeren in het hoger onderwijs. Dit om een verdere daling te voorkomen.

About Post Author