ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hema: gevolgen niet aan de orde bij overname

Hema

De topman van Hema suggereerde afgelopen weel al over een eventuele verkoop van het concern. Nu staat het bedrijf daadwerkelijk te koop. De mensen die winkelen en werken bij het bedrijf hoeven zich geen zorgen te maken. Iedere dag worden er gewoon nog mensen aangenomen, aldus de directeur

Hema stelt mensen gerust

De directeur van Hema laat weten dat er ook geen winkels zullen sluiten. Hij verteld dat elke winkel die zij bezitten winstgevend is en vraagt zich hard op af waarom je die dan zou sluiten. Hij is van plan om alleen maar meer vestigingen te openen. Dit jaar worden weer vijf nieuwe filialen geopend in Nederland. Dit is lang geleden en niet voor niks.

Bij de halfjaarlijkse presentatie van de cijfers heeft het bedrijven laten weten dat zij samen met Lion Capital, eigenaar van Hema, de mogelijkheden bekijkt om te verkopen.

Lion Capital is een Britse investeerder. Dit bedrijf heeft in samenspraak de Zwitserse zakenbank Credit Suisse in dienst genomen om te helpen bij de verkoop. Een woordvoerder wilde niet kwijt welke plannen er zijn besproken. Het is dus niet zeker of het bedrijf volledig verkocht gaat worden. Het is ook een optie om Hema gedeeltelijk te verkopen of met het bedrijf de beurs op te gaan.

Hema werd in 2007 gekocht door Lion Capital. De Britse investeerder wil al langer van het bedrijf af. In 2010 was Lion Capital bijna rond met de verkoop aan Ahold. Tot een daadwerkelijke overname is het alleen nooit gekomen.

Het bedrijf moest aantrekkelijker worden voor een buitenlandse overnamen. Daarom heeft Hema in 2016 een internationale koers ingezet. Het bedrijf moest onder leiding van Tjeerd Jegen minder Nederlands worden en daardoor een internationale uitstraling krijgen.

Omzet stijging

In het tweede kwartaal van 2017 had Hema een stijging van de omzet met 3,3 procent ten op zichten van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet stijging is volgens het bedrijf te verwijten aan de nieuwe koers die is neergezet.

About Post Author