ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Nederlandse restaurants Taco Bell failliet

Taco Bell, failliet

Slecht nieuws voor taco en burrito liefhebbers. De Nederlandse franchisenemer van restaurantketen Taco Bell heeft uitstel van betaling gekregen, en de zeven dochterbedrijven zijn failliet. Onlangs werden de net geopende Nederlandse restaurants gesloten.

Taco Bell is een Amerikaanse fastfoodketen die gespecialiseerd is in Mexicaans eten. Het bedrijf is onderdeel van de beursgenoteerde restaurantgigant Yum Brands, Pizza Hut en KFC vallen hier ook onder. Yum telt ruim 45.000 restaurant in ruim 140 landen.

Taco Bell heeft in de VS 350 franchisenemers met maar liefst 6.500 restaurants. Er staan nog slechts 400 vestigingen buiten de VS. Het moederbedrijf wil Taco Bell echter laten uitgroeien tot haar derde wereldwijde keten.

Naar Nederland

In de herfst van 2016 kondigde Taco Bell ook aan om naar Nederland te komen. Binnen vier jaar zouden er ruim twintig Nederlandse vestigingen moeten zijn.

De Nederlandse keten zou in 2026 moeten bestaan uit vijftig restaurants. Aan zo’n 2000 mensen zou Taco Bell Nederland dan werk geven. `

Uitstel

Het Nederlandse franchisebedrijf Urban Taco bv blijkt inmiddels uitstel van betaling te hebben aangevraagd en gekregen. En gelieerde vennootschappen waarin de restaurants en vestigingen in wording zijn ondergebracht gingen afgelopen dagen failliet.

Investeerder teruggetrokken

In het eerste curatorenverslag van Taco Bell Den Haag, dat al in november bankroet ging, staat dat het faillissement volgens Stewart te wijten is aan het terugtrekken van een van de belangrijkste  investeerders. “Het is de curator nog niet duidelijk waarom de investeerder zich teruggetrokken”, schrijft Van den Berg.

Het bedrijf had door de vertrekkende geldschieter onvoldoende geld om het Haagse restaurant af te bouwen, en de rekeningen van de interieurbouwer te betalen. Het lukte niet om tijdig nieuwe investeerders aan te trekken of de activiteiten te verkopen.

Doorstart

Op de oorzaken van de faillissement kan kantoorgenoot van curator Van den Berg, Carlijn Slegers nog niet verder op ingaan. “Dat is nog in onderzoek. Momenteel bekijken wij de mogelijkheden voor een doorstart. Daar verwachten wij binnen twee weken uitsluitsel over te kunnen geven.”

About Post Author