vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Nerderlandse bedrijven halen voordeel uit nieuwe Iphone

bedrijven

Het nieuwe model van Iphone is voordelig voor Nederlandse bedrijven als NXP en Zens. Niet alleen Apple profiteert dus met een omzet verhoging.

NXP is een chipfabrikant uit Eindhoven en produceert vele miljoenen NFC chips voor de nieuwe Iphone. NFC staat voor near-field Communication en is dus voor de korte afstand data uitwisseling. De Chips van de Eindhovense fabrikant worden gebruikt bij de nieuwste Iphone modellen. Het gaat hier om de Iphone 7, 8 en de nieuwe X. Volgens de Apple kenners wordt het nieuwe model een succes. De NFC chips zitten niet alleen in de Iphone. In de nieuwere Androids zit ook een NFC chip.

Nederlandse bedrijven

Nog een Eindhovens bedrijf ziet kansen bij Apple. Het gaat om Zens. Zens is een bedrijf die draadloze opladers fabriceert en levert. De vraag is super hard gegroeid sinds de doorbraak van het product. Zens heeft de apparaten op de Elektronica beurs in Berlijn tentoongesteld en het bedrijf heeft toen veel reacties gehad. Telefoonbedrijven als KPN willen graag de opladers gaan leveren bij de nieuwe Iphones. De naam van Zens is stijgende en dat merken ze aan de verkopen. In de weken na de beurs heeft het bedrijf even veel producten verkocht als in het gehele eerste drie maanden van dit jaar.

NXP probeert zich uit te breiden. Het bedrijf wil er voor zorgen dat software bedrijven die software maken voor de Iphone en andere telefoons de creativiteit van het bedrijf kunnen gebruiken. Hierbij willen zij zich ook in andere markten gaan neer zetten. NXP denk hierbij aan het slimmer maken van electronica, computers etc.

NFC

Volgens NXP is het de bedoeling om de consumenten de mogelijkheid te geven om de telefoon als NFC-lezer te gebruiken. Het bedrijf kijkt er naar uit om de nieuwe creatieve processen uit te voeren. De creativiteit moet gaan leiden tot nieuwe mogelijkheden met de telefoon.

About Post Author