ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Nieuws over nieuw vaccin zorgt voor recordhoogte beurswaarde

Het goede nieuws van farmaceut Pfizer over een mogelijk nieuw vaccin tegen het coronavirus zorgt wereldwijd voor een recordhoogte van de beurswaardes. De hoofdeconoom van het investeringsbedrijf Apollo Global Management berekende dat afgelopen woensdag de totale beurswaarde van alle aandelen wereldwijd een duizinwekkende hoogte van maar liefst 95 biljoen dollar had bereikt.

De Amerikaanse farmaceutische gigant Pfizer maakte maandag bekend dat in de onderzoeksresultaten van een nieuw coronavaccin bleek dat deze in 90 procent van gevallen effectief was. Wereldwijd reageerde beleggers enthousiast op dit nieuws, ondanks dat het vaccin wellicht nog maanden op zich laat wachten.

Het optimisme onder beleggers wordt verder gestuwd door de lage rentestanden en de wereldwijd ingevoerde nationale steunpakketten die zijn ingevoerd om de econmische gevolgen van de coronacrisis te beperken. Zo werd er in de Verenigde Staten eerder dit jaar een steanpakket van twee biljoen dollar in het leven geroepen. De verwachting is dat de Amerikaanse regering de komende maanden een tweede pakket zal goedkeuren.

Dit voorjaar zorgde de uitbraak van het coronavirus wereldwijd voor diepe dalingen van de beurswaardes. Overal kregen economiën het zwaar te verduren, maar inmiddels lijken de ergste klappen voorbij, getuige het record van woensdag

About Post Author