vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Voetballegende Diego Maradona overleden

De Argentijnse voetbalbond bevestigt, dat Diego Maradona woensdag op zestigjarige leeftijd overleden is aan een hartstilstand.

Eerder deze maand lag Maradona in het ziekenhuis in het Argentijnse Olivos en werd geopereerd vanwege een bloedprop in de hersenen. Tijdens het herstellen van die twee uur durende operatie heeft Diego Maradona een hartstilstand gekregen wat hem fataal is geworden.

De Argentijnse regering heeft een nationale rouw aangekondigd van drie dagen lang. Diego Maradona wordt gezien als een van de beste voetballers aller tijden, die van 1976 tot 1997 actief was als speler.

In 1986 veroverde Maradona samen met Argentinië de wereldtitel door een overwinning van 3-2 in de finale tegen West-Duitsland.

Maradona een held in Napels

Maradona was in clubverband actief voor onder meer FC Barcelona, Sevilla en Napoli. Vooral bij Napoli werd hij een legende voor de club, nadat hij de club meerdere malen naar de landstitel leiden. In 1989 won hij ook de UEFA Cup met Napoli. Door deze daden werd hij in Napels bekroond als een grote legende.

About Post Author