zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Cardioloog Christian Eriksen heeft vertrouwen in herstel

eriksen

Jesper Kjaergaard, de cardioloog die Christian Eriksen behandelde in Rigshospitalet in Kopenhagen, heeft vertrouwen in het herstel van de Deense voetballer. Eriksen was zaterdag in het Europa Cup duel tussen Denemarken en Finland (0-1 verlies) onwel geworden en moest gereanimeerd worden op het veld. Zowel zijn zaakwaarnemer als doktoren van het ziekenhuis hebben inmiddels bevestigd dat het gaat om een hartstilstand.

Eriksen, 29, moet een paar dagen in het ziekenhuis worden opgenomen voor onderzoek. Zijn toestand is stabiel en zijn bewustzijn is helder. De Deense voetbalbond liet zondagochtend in een verklaring weten dat Eriksen weer contact had met Eriksen. De overige spelers die zijn geselecteerd voor het EK hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

“We onderzoeken of hij door de hartstilstand het bewustzijn verloor”, vertelde Kjaergaard aan de Deense televisiezender TV2. “Het beeld dat we nu hebben komt hiermee overeen. Zodra we hebben onderzocht of er sprake is geweest van een hartstilstand, kunnen we een echo laten maken om te zien of er een afwijking in de hartslag is”, legt de cardioloog uit.

Cardioloog Christian Eriksen heeft vertrouwen in herstel

“Ik denk dat hij zeker weer op de been komt”, zegt Kjaergaard. Als het een hartaanval was, dan is het een gunstig teken dat hij nu al goed bij kennis is.”

Volgens cardiologen zijn hartaanvallen in Eriksens leeftijd zeer zeldzaam, hoewel ze wel voorkomen bij topsporters. “Sommige atleten hebben bloedstolsels of hartritmestoornissen. Dit is moeilijk te zien, maar het kan worden veroorzaakt door zware inspanning. Als er een bloedstolsel in het hart is, gaat dit vaak gepaard met ongemakken zoals pijn op de borst. Aritmie, zonder enige tekenen, zal onmiddellijk het bewustzijn verliezen.”

Nadat Eriksen onwel werd, werd de wedstrijd van zaterdag in Kopenhagen bijna twee uur gestaakt. Nadat de oud-Ajacied via Facetime met zijn teamgenoten sprak, kozen beide teams ervoor om de wedstrijd te hervatten. De Finnen wonnen met 0-1.

 


Geïnteresseerd in meer vergelijkbare nieuws artikelen?

Klik hier voor meer sport nieuws.

About Post Author