ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Start Vuelta a España in 2022 in Utrecht en Noord-Brabant

vuelta start utrecht

De Vuelta a España begint in 2022 in Nederland in Utrecht en Noord-Brabant. De twee steden organiseren de eerste drie etappes. Dat was het plan voor 2020, maar dat is destijds afgelast vanwege de coronacrisis. Twee jaar later is het dan eindelijk zover. 

De Ronde van Spanje start dit jaar in Utrecht met een tijdrit. De tweede etappe start in Den Bosch en eindigt in Utrecht. De derde etappe begint en eindigt in Breda. De exacte datum wordt bekend zodra de internationale wielerbond UCI de jaarlijkse wielerkalender heeft opgesteld.

De Vuelta zou vorig jaar al in Utrecht starten op 14 augustus, maar dat werd onmogelijk door het verbod op publieksevenementen in Nederland. Vervolgens had het UCI voor in het najaar een plek op het oog, maar dat zorgde voor teveel financiële en organisatorische problemen voor Utrecht en Noord-Brabant.

Als een gevolg daarop gaf Nederland de start van de Vuelta terug aan de Spaanse organisatie. De drieweekse koers begon vorig jaar in Irun. Aangezien de start van de Vuelta dit jaar al toegewezen is aan Burgos, zetten Utrecht en Noord-Brabant in op de start van 2022. Die eer hebben ze nu dus te pakken.

Nederland hoopt in de nabije toekomst nog een grote ronde aan te kondigen. Rotterdam en Den Haag hopen in 2024 of 2025 de Tour de France binnen te halen. De gezamenlijke steden overhandigde onlangs een bidbook aan de Franse organisatie en kreeg daarvoor lovende kritieken.

 


Geïnteresseerd in meer vergelijkbare nieuws onderwerpen?

Klik hier voor meer sport nieuws.

Klik hier voor meer binnenlands nieuws.

About Post Author