zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

NS krijgt 48 treinen terug

De NS krijgt 48 oude buffeltreinen weer terug, zo heeft de rechtbank Midden-Nederland dinsdag bepaald. De treinen werden verkocht aan een Roemeens vervoersbedrijf, maar ze werden nooit opgehaald. De treinen staan momenteel nog in Nijmegen.

De buffeltreinen werden in 2014 en 2017 verkocht aan het Roemeense vervoersbedrijf Ferotrans. Toen zij de treinen kochten werd er afgesproken dat de treinstellen uiterlijk in april 2018 opgehaald zouden worden door het bedrijf. Echter haalde de Roemenen de treinen nooit op.

De NS wilde de treinen terug om zo de buffeltreinen weg te kunnen halen en deze vervolgens te laten slopen. ProRail zal in oktober beginnen met werkzaamheden aan het spoor in Nijmegen en de treinen zullen dan in de weg staan. Als de treinen niet zijn weggehaald voor oktober, dan zal ProRail de NS een boete opleggen van 1.000 euro per treinstel.

Ferotrans

Het Roemeense bedrijf Ferotrans is het niet eens met het besluit van de rechtbank. Ze hebben de treinen wel willen ophalen, maar volgens hun zijn ze tegengewerkt door de NS. Het Nederlandse bedrijf zou daarnaast ook de verkeerde papieren hebben geleverd aan Ferotrans.

De NS laat weten er juist wel alles aan gedaan te hebben om ervoor te zorgen dat Ferotrans de treinen kon vervoeren. “Er nu nog samen uit komen, is een gepasseerd station”, aldus de NS. Waar de 2,5 kilometer aan treinstellen nu heengaan, is nog niet bekend.

 

About Post Author