vr. feb 23rd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met relatiegeschenken

Gadgets bedrukken wordt er veel gedaan. Maar hoe val je op tussen iedereen die bedrukte geschenken weggeeft? Maak het duurzaam! Op die manier hang je er een thema aan én het is onderdeel van MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaamheid is het onderwerp van de dag. Met milieuvriendelijke geschenken kun je een speciale boodschap afgeven en je wint waarschijnlijk de harten van een hoop mensen. Immers, wie is er tegenwoordig niét bezig met dit thema? Duurzame relatiegeschenken bestellen is overigens nét zo eenvoudig!

 

Bamboe: een échte trend

Wat moet je je dan voorstellen bij ‘duurzame relatiegeschenken’? We hebben een paar hele leuke voorbeelden voor je van hoe je je weggevers verantwoord kunt maken. Een echte trend in de branche van relatiegeschenken is bamboe! Het is een enorm veelzijdig materiaal. Hier worden producten zoals pennen, koffiebekers en zelfs opladers van gemaakt. Wat maakt bamboe dan zo milieuvriendelijk? Het is allereerst biologisch afbreekbaar. Bovendien is dit een grassoort die snel groeit en meerdere malen geoogst kan worden. Er wordt steeds meer met bamboe gewerkt en daardoor ontwikkelt het zich in sneltreinvaart. Waar het ‘vroeger’ nog vaak wat krakkemikkig was, zijn bamboe producten nu echt van goede kwaliteit.

 

Recycling it is!

Recyclen is een begrip dat we tegenwoordig veel zien. Ook bij relatiegeschenken. Je kunt simpelweg plastic aanstekers bedrukken, om een voorbeeld te geven, maar is dit materiaal recyclebaar of misschien al wel een gerecycled? Recycling ontwikkelt zich snel en steeds meer spullen kunnen worden gerecycled. Zo heb je notitieboekjes met gerecycled papier, maar ook recyclebare bidons of tassen. Wat overigens ook een erg leuk initiatief is, zijn draagtassen compleet gemaakt van (doppen van) PET flessen. Op die manier is er een hoop te vinden om weg te geven. Relatiegeschenken waarmee je én een standpunt maakt én waarmee je het milieu een handje helpt.

About Post Author