ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Omzet D-Reizen in een jaar tijd met 95 procent gedaald

D-Reizen

D-Reizen, die vorige maand failliet is verklaard, zag zijn omzet in 2020 met 95 procent dalen. In 2019 was de omzet nog 538 miljoen euro, in 2019 was dit nog maar 26 miljoen euro. Dit blijkt uit het faillissementsverslag.

Dit is te wijten aan de coronacrisis, die heel de reissector zwaar heeft getroffen. De kosten voor D-Reizen liepen door, terwijl zij nog maar een fractie van de inkomsten behaalden van de periode voor de coronacrisis.

Alhoewel D-Reizen subsidie ontving uit het coronasteunpakket, mocht dit niet buiten om hun uit de problemen te helpen. In 2019 hadden ze nog een verlies van 2,1 miljoen euro, in 2020 was dit opgelopen naar 29 miljoen euro.

Veel mensen konden niet op vakantie gaan terwijl die wel was geboekt. D-Reizen had in totaal 43 miljoen euro aan vouchers gegeven aan deze mensen. Zij hoopten dat zij recht hadden op 19 miljoen euro uit de voucherfonds. Dit fonds helpt reisaanbieder om geld terug te geven aan mensen die niet op reis konden gaan. In plaats van 19 miljoen euro kregen zij 10 miljoen euro. Toen dat bekend werd gemaakt had D-Reizen faillissement aangevraagd en is het op 6 april failliet verklaard.

Sindsdien werken de curatoren aan een doorstart, maar daarover is nog geen zekerheid. Er is een biedingsronde geweest en diverse partijen hebben interesse getoond, waaronder online reisbureau PrijsVrij Vakanties, dat onderdeel is van de Duitse Rewe Groep.

About Post Author