ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Reissector zag omzetdaling van ruim 75 procent

reissector omzetdaling

De reissector had in het laatste kwartaal van 2020 een omzetdaling van maar liefst 76,6 procent ten opzichte met dezelfde periode het jaar ervoor. In het derde kwartaal zag de reissector een omzetdaling van 60,4 procent. Volgens het CBS was de omzet over heel 2020, 63,2 procent lager dan het jaar ervoor.

het aantal coronabesmettingen steeg in het najaar van 2020. Hierdoor waren er destijds strengere reisrestricties ingevoerd. Wat leidde tot een forse daling in het aantal boekingen.

Reissector valt binnen de zakelijke dienstverlening, wat de sector is met het grootste omzetverlies in 2020. Bij reclamebedrijven daalde de omzet in het laatste kwartaal met 8,4 procent. Arbeidsbemiddelaars en uitzendbureaus zagen hun omzet het laatste kwartaal met 7,1 procent dalen ten opzichte met dezelfde periode het jaar ervoor.

Bij de IT-dienstverlening was er juist een toename van 1,8 procent in vierde kwartaal van 2020. Bij de juridische dienstverlening steeg de omzet met 8,2 procent, terwijl administratieve dienstverlening de inkomsten zag stijgen met 2,3 procent.

About Post Author