ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hoe werkt linkbuilding anno 2021? 

Linkbuilding

Over linkbuilding wordt vaak mysterieus gedaan en er doen heel wat fabeltjes de ronde over de juist aanpak. Linkbuilding laat je maar beter over aan specialisten, want de regeltjes veranderen geregeld en als je het niet goed doet blijft het tricky en kan het je positie in de zoekmachines schade berokkenen. Maar wat zijn nu eigenlijk de basisregels anno 2021 rond linkbuilding? Als online marketing bureau dat gespecialiseerd is in linkbuilding geven we je een korte introductie.

Belangrijkste punten om rekening te houden bij linkbuilding 

Ga je aan de slag met linkbuilding, dan zijn dit alvast belangrijke factoren om rekening mee te houden in 2021.

  • Een organisch linkprofiel

Zoekmachines weten een organisch linkprofiel wel te waarderen. De kwaliteit en de relevantie van de links is daarbij wel essentieel, niet enkel het aantal. Streef dus niet enkel naar zoveel mogelijk linkverwijzingen, maar let op de kwaliteit van je linkbuilding.

  • Ga voor een natuurlijke groei
    Een natuurlijk linkprofiel verdient steeds de voorkeur. De algoritmes van de zoekmachines doorprikken heel wat pogingen tot linkbuilding.

Het belang van backlinks neemt alsmaar toe om te scoren in Google. Er is duidelijk een verband blijkt uit studies tussen het aantal domeinen die naar je verwijzen en je positie in de zoekresultaten.

Zoekmachines worden steeds slimmer en de algoritmes verder verfijnd, dit met maar één doelstelling: de gebruikers zoveel mogelijk accurate en waardevolle links tonen met de juiste content. Het spreekt voor zich dat je je linkbuilding strategie dan ook geregeld tegen het licht moet houden, de ontwikkelingen moet volgen en geregeld bijsturen. Linkbuilding is iets waar je continu mee moet bezig zijn en geen eenmalige activiteit die je vervolgens los kunt laten. Enkel daarom kan het al de moeite lonen om met een linkbuilding specialist in zee te gaan die er tijd voor maakt en thuis is in de materie.

Meer weten over linkbuilding anno 2021?

Geïnteresseerd in linkbuilding uitbesteden en weten wat linkbuilding anno 2021 voor jou kan betekenen? Contacteer ons! We vertellen je er graag meer over en bekijken hoe we jouw linkprofiel naar een hoger niveau kunnen tillen.

 

About Post Author