ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Winst PostNL groeit met 5000 procent

PostNL

Het afgelopen jaar heeft PostNL een recordomzet van 3,2 miljard euro behaald. Verder hebben zij een winst van 213 miljoen euro behaald. Dit is een groei van respectievelijk 14 en 5.2 procent. PostNL heeft een recordaantal pakket geleverd, het gaat om 337 miljoen pakketten.

Niet-essentiële winkels moesten sluiten van de overheid om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Hierdoor waren mensen nu aangewezen op e-commerce. Dat heeft ervoor gezorgd dat het de beste jaar uit de geschiedenis van PostNL was.

“2020 kan worden omschreven als een uitzonderlijk jaar met ongekende omstandigheden”, zegt CEO Herna Verhagen. “Dankzij de enorme inzet van onze mensen en de veerkracht van onze bedrijfsactiviteiten konden we een essentiële rol in de samenleving vervullen. De gezondheid en veiligheid van onze mensen, partners en consumenten staan daarbij altijd op de eerste plaats.”

Het ging in het vierde kwartaal uitzonderlijk goed voor PostNL. PostNL behaalde toen een winst van 161 miljoen euro en 1 miljard euro omzet. In het vierde kwartaal van 2019 behaalde het een verlies van 4 miljoen euro

Sterke groei zet zich niet voort

De ongekende groei gaf PostNL de mogelijkheid om meer bonussen uit te keren aan hun personeel. “De bijzondere resultaatontwikkeling in 2020 werd gedreven door het vierde kwartaal en overtrof eerdere verwachtingen. We hebben daarom de prestatie-afhankelijke beloning voor onze medewerkers verhoogd. Ook de mensen die werken voor onze partners in de sortering en bezorging kregen een extra beloning”, aldus Verhagen.

PostNL verwacht niet dat de groei zich dit jaar zal gaan voortzetten. Volgens het bedrijf waren 25 miljoen van de 337 miljoen geleverde pakketten eenmalig.

About Post Author