zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Phillips wil lokale productie vanwege handelsspanningen

Phillips, handelsspanningen

Waarschijnlijk gaat Philips meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door producten zelf te maken in China omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven.

In een toelichting op de kwartaal cijfers heeft topman Frans van Houten dat gezegd.

In het derde kwartaal had Philips veel last van onrustige wisselkoerseffecten, onder meer door de forse waardedaling van de Argentijnse peso en de Turkse Lira. Het bedrijf wist wel zijn opbrengsten op te krikken, daarentegen ging de omzet niet zo sterk omhoog als analisten hadden verwacht.

De brexit is nog een andere zorg bij Philips, er is namelijk nog steeds geen deal over de scheiding en toekomstige relatie met de EU. Van Houten is bang dat zijn bedrijf de productie weg moet gaan halen uit het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwe contracten

De laatste tijd slaagt Philips er juist in om veel nieuwe contracten in de wacht te slepen, met bijvoorbeeld ziekenhuizen. Afgelopen kwartaal werd op het gebied van behandeling en diagnose een stevige groei neergezet.

Daarnaast liepen de verkopen bij de persoonlijke verzorgingsdivisie beduidend beter dan eerder dit jaar, maar Van Houten merkt op dat hij hier eigenlijk krachtiger herstel had gerekend. Eerder dit jaar kampte Philips nog met tegenwind China, door een lagere luchtzuiveringssystemen en voorraadkwesties.

Van 4.1 miljard euro afgelopen jaar, kwam de totale omzet dit jaar op 4,3 miljard. Het aangepaste bedrijfsresultaat ging van 532 miljoen euro naar 568 miljoen euro.

Philips hield onder de streep 292 miljoen euro over, waar in het derde kwartaal 2017 nog een nettowinst in de boeken ging van 423 miljoen euro. Die daling had te maken met het afbouwen van het belang in de voormalige verlichtingsdivisie Signify.

About Post Author