ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Amsterdamse kantoorpanden niet meer betaalbaar

Kantoorpanden, Amsterdam

In Amsterdam is de waarde van de kantoorpanden flink gestegen dit jaar, harder dan de panden in buitenlandse grote steden. De waardestijging in Amsterdam bedroeg in het derde kwartaal maar liefst 27.4 procent.

Dit concludeerde vastgoedadviseur JLL in een onderzoeksrapport dat aankomende weken verschrijft, schrijft Het Financieel Dagblad woensdag.

Stijging

Van alle andere internationale toplocaties, is het voor het eerst dat de stijging van kantoorprijzen in de Nederlandse hoofdstad overtreft. Madrid volgt met de tweede plaats met een waardestijging van 18.5 procent. Op de derde plek staat Berlijn met 15.9 procent en op de vierde plek Milaan met 13.9 procent.

In de Nederlandse hoofdstad  is overigens de waarde van de kantoren nog steeds minder hoog dan die in Londen of Parijs. De prijzen in de Britse hoofdstad zijn zo’n drie tot vier keer hoger dan in Amsterdam, hoewel dat door waardestijgingen wel langzaam kan worden ingelopen.

Oorzaken van de waarde verhoging in Amsterdam komt door groeide vraag van beleggers, huurder  en relatief weinig nieuwbouw.

De huurprijzen in het zakendistrict van Amsterdam, de Zuidas, bedragen jaarlijks zo’n 400 euro per vierkante meter.

About Post Author