ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Facebook verliest weer een topman

Facebook, topman

Facebook ziet opnieuw een kopstuk van een overgenomen dochterbedrijf vertrekken. Via zijn Facebook-pagina laat topman en medeoprichter Brendan Iribe van 3D-brillenbedrijf Oculus weten op te stappen.

De oprichters van Instagram en WhatsApp vertrokken ook al onlangs. Ook medeoprichter van Oculus Palmer Luckey stapte daarvoor op. Iribe geeft ook niet zijn reden voor zijn vertrek bij social media-gigant.

Oculus is het bedrijf achter de Oculus Rift, het bedrijf dat een 3D-bril onder meer dan twee controllers bediend kan worden. In 2014 betaalde Facebook twee miljard dollar voor het bedrijf. WhatsApp werd in dat jaar ook ingelijfd voor 22 miljard dollar.

Facebook

Twee jaar eerder werd voor Instagram 715 miljoen dollar betaald. Kevin Systrom en Mike Krieger, de twee oprichters van Instagram, verlieten Facebook wegens een verschil van inzicht met de leiding. De twee topmannen waren volgens persbureau Bloomberg ontevreden over de dagelijkse bemoeienissen van Facebookbaas Mark Zuckerberg.

Systrom en Krieger lieten een aanzienlijke beloning lopen die gekoppeld was aan de prestaties en aanblijven na de overname, door te vertrekken bij Facebook. ‘’Ze wilde meer tijd nemen voor activiteiten die hun creativiteit stimuleren’’.

Na hun overnamen bleven de drie bedrijven min of meer onafhankelijk. Facebook kreeg wel kritiek op de koppeling van WhatsApp-gegevens aan informatie van Facebook-gebruikers. Door het vertrek van de oprichters van de ingelijfde bedrijven kan Facebook de teugels verder aantrekken.

About Post Author