vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Tesla uit de negatieve cijfers na roerige periode

Tesla

In het derde kwartaal heeft Tesla onverwacht zwarte cijfers geschreven. Dat gebeurde in een periode waarin in topman Elon Musk zwaar onder druk door verschillende schandalen.

Tesla heeft een winst gemaakt van 312 miljoen dollar ( 273 miljoen euro) in de boeken gezet. Dat kwam onder meer door de groeiende leveringen van de Model 3, waarvan de productie na veel problemen eindelijk op stroom lijkt.

In de boeken stond een jaar geleden nog een verlies van bijna 620 miljoen dollar. Tesla realiseerde een omzet van 6.8 miljard dollar. In de Amerikaanse nabeurshandel ging het aandeel van Tesla fors omhoog. Met het positieve resultaat hadden financiële markten geen rekening gehouden.

Echter was Musk in mei al vol vertrouwen. Toen gaf hij al aan dat in het derde en vierde kwartaal Tesla winstgevend zou zijn. Hij zag daarom niet de noodzaak om extra geld te halen bij de financiers, om destijds de moeizame financiële situatie bij de onderneming op te lossen.

Boete

Het was het eerste kwartaalbericht van Tesla sinds topman Musk een boete kreeg van de Amerikaanse beurtoezichthouder over tweets waarin hij aangaf het bedrijf van de beurs te willen halen. Echter gebeurde dat niet.

Daarom mag Musk een periode van drie jaar geen voorzitter meer zijn. Het is nog niet bekend wie hem in die positie opvolgt.

Musk kreeg na aanleiding van de cijfers vragen over het voorzitterschap tijdens een telefonische vergadering. Hij wilde deze vragen niet beantwoorden en verzocht alleen vragen te stellen van operationele aard. Musk botste nog flink met analisten bij eerdere kwartaalcijfers. Hij verweet ze te saaie vragen te stellen en reageerde bot op ze.

About Post Author