ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

‘PSG wil 75 miljoen euro betalen voor Frenkie de Jong’

eiffel,toren

De kans is groot dat talent Frenkie de Jong na dit seizoen vertrekt bij Ajax. De Franse topclub Paris Saint-Germain heeft naar verluid 75 miljoen over voor de 21-jarige middenvelder.

De Telegraaf meldt vrijdag dat er een delegatie van PSG in Amsterdam aanwezig was. Er zou hier onderhandeld zijn in de Johan Cruijff ArenA over Frenkie de Jong.

Directeur voetbalzaken, Marc Overmars, bevestigt de komst van de Fransen in de ArenA. Hij zegt dat de twee clubs met elkaar in gesprek zijn, maar dat er nog geen spraken van een akkoord. Er zouden nog meer clubs geïnteresseerd zijn in het supertalent.

Duurste transfer

Mocht de Jong daadwerkelijk vertrekken voor 75 miljoen euro dan zou het de duurste uitgaande transfer worden van de eredivisie.

Dit record staat momenteel op naam van de Colombiaan Sánchez. Vorig jaar zomer vertrok de verdediger voor 40 miljoen euro naar Engeland. Sánchez is nog steeds een vaste waarde voor Tottenham Hotspur.

Met dit bedrag zou de Jong niet de duurste Nederlander worden. Begin dit jaar werd Virgil van Dijk verkocht van Southampton aan Liverpool. De kopgrage verdediger leverde een bedrag op van maar liefst 80 miljoen euro. Van Dijk, tevens aanvoerder van het Nederlands elftal, heeft zich ontwikkelt tot lieveling van Liverpool.

Willem II profiteert ook bij transfer

In de zomer van 2015  kocht Ajax de middenvelder over van Willem II voor het symbolische bedrag van 1 euro. Bij de transfer is er een contract opgesteld  waarin staat dat Willem II 15 procent van de opbrengsten ontvangt bij een mogelijke transfer. Dit betekent dat Willem II 11 miljoen euro zou ontvangen, mocht de transfer met PSG doorgaan.

Volgens Brabantse media zou ook RKC Waalwijk profiteren van de transfer. Toen Frenkie de Jong in de jeugd speelde bij Willem II, was de Tilburgse jeugd gecombineerd met die van de Waalwijkers.

Ajax is momenteel verwikkeld in een spannende strijd om de titel. Het staat momenteel twee punten achter grootmacht PSV. Ajax werd in het Philips stadion afgedroogd door de Eindhovenaren met de abnormaal grote uitslag van 3-0.

About Post Author