ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Recordaantal miljardairs in Nederland

Volgens de Quote 500 is het aantal Nederlanders die zich verkeren in de ‘negennullenclub’ gestegen tot een recordhoogte. Op dit moment zijn er namelijk 37 miljardairs aanwezig in Nederland. De Quote 500 is een tijdschrift die jaarlijks, op basis van eigen journalistiek, de rijkste Nederlanders onder elkaar zet.

De opvallendste nieuwe binnenkomer in de lijst met rijkste mensen is Remon Vos, topman van de grootste Tsjechische projectontwikkelaar CTP. Vos komt de lijst binnen op plek 19, met een geschat vermogen van maar liefst 1,5 miljard euro.

De grootste stijger op de miljardairslijst is Elastic-oprichter Steven Schuurman. Het bedrijf rekent onder meer eBay, Uber en Ticketmaster tot zijn klanten. Elastic ging vorig jaar naar de beurs in New York. Hierdoor groeide het vermogen van Schuurman met 307,4 procent naar 1,1 miljard euro.

Piet Vroon verloor het grootste deel van zijn vermogen. De eigenaar van Rederij Vroon daalde het hardst en neemt plek 145 in op de Quote 500-lijst. De rederijhouder zag zijn vermogen met 49,1 procent krimpen naar 280 miljoen euro. Het gaat niet best met zijn rederij: het bedrijf leed in de afgelopen drie jaar een verlies van ruim 600 miljoen euro.

De vijf rijkste Nederlanders

  1. Charlene de Carvalho-Heineken – 14,2 miljard euro
    2. Frits Goldschmeding – 4,4 miljard euro
    3. Gérita en Inge Wessels – 3,6 miljard euro
    4. John de Mol – 2,7 miljard euro
    5. Ralph Sonnenberg – 2,6 miljard euro

DJ Tiësto, Mino Raiola en Mabel van Oranje-Nassau flink in de plus

Quote-500 maakt ook altijd een apart lijstje met vermogende BN’ers. Hierop staan bekende Nederlanders als DJ Tiësto (echte naam Tijs Verwest), die zijn vermogen met 14,3 procent zag groeien naar 160 miljoen euro.

Ook voor Mabel van Oranje-Nassau was het een goed jaar. Door het succes van betaalbedrijf Adyen is de prinses nu 290 miljoen euro waard, een stijging van bijna 21 procent. Voetbalmakelaar Mino Raiola heeft inmiddels 120 miljoen in bezit. Door onder andere transfers van toptalent Matthijs de Ligt en de Belgische spits Romelu Lukaku groeide zijn vermogen met 9,1 procent.

About Post Author