di. dec 5th, 2023

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Recordaantal verzekeringsfraudeurs gepakt

Verzekeraars hebben in 2018 maar liefs 12.879 gevallen van verzekeringsfraude opgespoord. Bij elkaar waren deze bedragen goed voor ongeveer 82 miljoen euro. Door onder andere nieuwe opsporingstechnieken vallen fraudeurs vaker door de mand.

Dit is nu de vierde jaar op rij dat verzekeraars meer fraudeurs pakken dan het jaar daarvoor. Zo werden in 2017 11.540 fraudegevallen aangetoond en het jaar ervoor 10.001. In de zes jaar dat de cijfers centraal worden bijgehouden, is er ongeveer een half miljard euro bespaard.

Door verzekeringsfraude betaald een gemiddeld Nederlands gezin tientallen euro’s te veel premie per jaar. Dit omdat zij op moeten draaien voor de kosten die fraudeurs veroorzaken met hun gedrag.

Zakelijk

Voor het eerst komt het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit ook met cijfers over fraude met zakelijke verzekeringen. Vorig jaar hebben verzekeraars 2500 onderzoeken uitgevoerd naar mogelijke fraude door ondernemers. Daarbij is uiteindelijk 595 keer bewezen dat er fraude was gepleegd. Voorbeelden hiervan zijn het in scène zetten van overvallen en inbraken of het in brand steken van een eigen bedrijfspand.

About Post Author

%d bloggers liken dit: