ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Redenen om een huisstijl te laten ontwerpen

redenen huisstijl laten ontwerpen

Als ondernemer is het belangrijk om de juiste keuzes te maken waarin je tijd en geld investeert. Zowel bij het starten als na jarenlang ondernemen zal je regelmatig te maken krijgen met belangrijke keuzes.

Een belangrijke keuze die je vroeg of laat moet maken is het laten ontwerpen van een huisstijl. Een professionele huisstijl laten ontwerpen is niet goedkoop en kost ook veel tijd. Echter is een goede huisstijl erg belangrijk en levert het meer omzet op. Hieronder hebben we 5 redenen om een rijtje gezet om te investeren in een sterke huisstijl.

Reden 1. Consistent dezelfde uitstraling

Als bedrijf wil je natuurlijk overal dezelfde uitstraling, zodat je herkend wordt door je doelgroep. Uit onderzoek is blijkt dat potentiële klanten jouw merk ongeveer zeven keer gezien moeten hebben voordat ze eventueel overgaan op het kopen van een product of dienst. Het is daarom belangrijk om met een goede huisstijl consistent dezelfde uitstraling te hebben, zowel online als offline. Je wilt dat de unieke uitstraling van je bedrijf overal herkenbaar is.

Reden 2. Professionele uitstraling

Het kan zijn dat je al jaren aan het ondernemen bent en nog geen tijd hebt gehad om een sterke huisstijl te laten ontwerpen. Schaam jij je wel eens voor je zelfgemaakte visitekaartje? Of moet je website hoognodig vernieuwd worden? Dan wordt het tijd om te investeren in een goede huisstijl voor een professionele uitstraling, zodat jij weer trots kan zijn op je merk.

Reden 3. Zorg voor herkenbaarheid

Je wilt natuurlijk dat je potentiële klanten jouw bedrijf onderscheiden van bedrijven die dezelfde producten of diensten leveren als dat jij doet. Allereerst is het belangrijk om je te onderscheiden door een sterke en unieke huisstijl. Deze huisstijl zorgt er ook direct voor dat jouw bedrijf beter wordt onthouden door je doelgroep.

De uitstraling van een nieuwe huisstijl zorgt ervoor dat je doelgroep een bepaald gevoel bij je merk krijgen, dit wordt ook wel merkbeleving genoemd. Wanneer je beter wordt onthouden, dan zullen ook meer klanten aan je denken zodra je ze jouw dienst of product nodig hebben. Ook zal je merken dat een goede huisstijl zorgt voor meer mond-tot-mond reclame.

Nieuwe huisstijl zelf ontwerpen of uitbesteden?

Er zijn tegenwoordig genoeg tools te vinden waarmee je zelf een huisstijl kan ontwerpen, maar zonder de nodige kennis en kunde zal een professionele huisstijl niet het resultaat zijn. Dat is natuurlijk zonde van alle tijd en energie die je erin stopt. Daarom is ons advies om een professionele designer in te schakelen voor het laten ontwerpen van een nieuwe huisstijl. Wellicht is het ook nodig om je bedrijfslogo te vernieuwen om de nieuwe uitstraling van je bedrijf compleet te maken.

About Post Author