zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

5 maatregelen voor een energiezuinig bedrijfspand

maatregelen energiezuinig bedrijfspand

Als eigenaar van een bedrijfspand ben je verplicht om bij de verkoop of verhuur te beschikken over een geldig energielabel. Zo’n energielabel geeft meer inzicht in het energieverbruik van het pand. Ook fijn voor potentiële kopers of huurders. Nog geen energielabel voor je bedrijfspand? Vraag dan meerdere offertes aan bij gecertificeerde bedrijven.

Na het inplannen van een afspraak met een energieprestatie adviseur wordt er een opname gepland. Tijdens deze inspectie van het pand wordt er gelet op het energieverbruik. De genoteerde notities van de adviseur worden later op kantoor uitgewerkt tot een energieprestatieadvies-rapport met daarin een geldig energielabel en maatregelen die je kunt nemen voor een energiezuiniger bedrijfspand. Hieronder hebben we 5 simpele maatregelen die je kunt nemen voor om het energieverbruik van je pand te verlagen.

Tip 1. Isoleren

Een van de beste maatregelen die je kunt nemen voor een beter energielabel is door de isolatie van het pand te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan dak-, gevel-, vloer-, raam- en muurisolatie. De isolatie verbeteren kan voor een flinke energiebesparing zorgen.

Tip 2. Zonnepanelen installeren

Is het mogelijk om zonnepanelen op je bedrijfspand te installeren? Dan is dit een goede maatregel om het energieverbruik van je pand te verminderen. Je eigen zonne-energie opwekken draagt ook bij aan een groener energielabel.

Tip 3. Overstappen op LED

Een van de meest simpele tips om het energieverbruik op kantoor te verminderen is het overstappen op LED verlichting. Het vervangen van traditionele verlichting voor LED verlichting is een uitstekende investering. LED verlichting is niet alleen erg energiezuinig, maar gaat ook nog eens jaren mee. Elke euro dat je in LED verlichting investeert heb je dan ook snel terugverdiend.

Tip 4. HR-ketel

De kans is groot dat je bedrijfspand nog verwarmd wordt door een traditionele CV-ketel. Om het energielabel van je bedrijfspand flink te verlagen is het interessant om je oude ketel te vervangen voor een hoogrendementsketel. Deze energiezuinige CV-ketel wordt ook wel een HR-ketel genoemd. Deze maatregel zorgt ervoor dat je flink op energiekosten gaat besparen.

Tip 5. HR-glas

Zeker voor bedrijfspanden die nog voorzien zijn van enkel glas is het aangeraden om te kiezen voor dubbel- of drievoudig glas. Een nog betere keuze is HR-glas. Het huidige glas vervangen voor HR-glas zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat, waardoor je minder energie verbruikt.

About Post Author