ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

5x waarom ergonomisch kantoormeubilair op kantoor essentieel is

waarom ergonomisch kantoormeubilair

In een zittende houding werkdagen van acht uur maken is erg ongezond. Wanneer je zoveel uur per dag zittend aan het werk bent, dan is een goede zithouding van groot belang. De meeste kantoren in Nederland hebben de laatste jaren geïnvesteerd in ergonomische kantoormeubelen. Er zijn veel redenen te bedenken waarom ergonomisch kantoormeubilair zo belangrijk is. Wij hebben hieronder 5 redenen op een rijtje gezet.

Wat is ergonomisch werken?

Ergonomie op kantoor. Er wordt steeds vaker over gepraat. De kans dat je hier wel eens van hebt gehoord is dan ook groot, maar wat is ergonomisch werken precies? Ergonomisch werken houdt in dat je kunt werken in een gezonde werkhouding en je voldoende herstelmomenten inplant tijdens je werkdag. Een juiste zithouding waarbij je lichaam niet wordt belast is essentieel om ergonomisch te werken. Om te kunnen werken in een gezonde houding is het juiste kantoormeubilair weer ontzettend belangrijk. Kies daarom altijd voor ergonomische kantoormeubelen bij het inrichten van de werkplekken op kantoor.

1. Voorkom lichamelijke klachten

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor ergonomische kantoormeubelen is de gezondheid van je werknemers. Een ergonomische werkplek kan helemaal afgesteld worden op het lichaam van de werknemer, waardoor hij in een gezonde houding kan werken. Een gezonde zithouding voorkomt lichamelijke klachten als rug-, schouder-, nek- en gewrichtspijn. Vooral een ergonomische bureaustoel, zoals deze van OfficeCity, is ontzettend belangrijk voor een goede zithouding.

2. Minder ziekteverzuim

Bovenstaand voordeel van ergonomie op kantoor vertaald zich ook direct naar minder ziekteverzuim. Doordat je werknemers minder lichamelijke klachten ervaren na een lange werkdag zal het ziekteverzuim binnen je organisatie ook verminderen. 

3. Meer werkplezier

Een fijne werkplek dat ergonomisch is ingericht zorgt ervoor dat werknemers meer plezier beleven in hun werk. Een comfortabele werkplek en minder lichamelijke klachten zorgt ervoor dat werknemers met meer plezier naar kantoor gaan.

4. Hogere productiviteit

Een groot voordeel van ergonomische kantoormeubelen voor werkgevers is de hogere productiviteit. Doordat werknemers profiteren van bovenstaande voordelen zal het ook gemakkelijker zijn om productiever te werken. Als werkgever pluk je hier natuurlijk de vruchten van.

5. Goede investering

Het kopen van ergonomisch kantoormeubilair is niet alleen in investering in de gezondheid van je werknemers, maar ook in kwalitatief goede kantoormeubelen. Ergonomische kantoormeubelen zijn duurder dan traditionele kantoormeubelen. Dat is niet voor niets. Kwaliteit kost nou eenmaal meer.

About Post Author