zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Roblox aangeklaagd voor gebruik illegaal muziek

roblox muziek

Roblox wordt door muziek maatschappijen aangeklaagd voor 200 miljoen dollar wegens schending van auteursrechten. Namens verschillende muziekuitgevers heeft de National Music Publishers’ Association een rechtszaak aangespannen tegen het populaire spelplatform Roblox wegens schending van het auteursrecht, waarbij een schadevergoeding van 200 miljoen dollar wordt gevraagd. Dit meldt CBS news op vrijdag.

Volgens de vereniging moedigt Roblox zijn gebruikers “actief aan” om muziek te gebruiken van artiesten zoals Imagine Dragons, Ed Sheeran, Ariana Grande, en anderen zonder de juiste licentievergoedingen te betalen.

“Dat het platform van Roblox een opslagplaats is geworden voor het delen van commerciële muziek zonder licentie is geen toeval,” aldus de rechtszaak. “Roblox moedigt zijn gebruikers actief aan om populaire muziek te uploaden en te delen om de games op zijn platform aantrekkelijker en aantrekkelijker te maken voor zijn jonge publiek, zich er volledig van bewust dat het niet de nodige toestemmingen heeft verkregen.”

De muziek rechtzaak tegen Roblox

Roblox biedt spelers de mogelijkheid om in het spel handmatig audiobestanden te uploaden, wat volgens de vereniging wordt gebruikt om muziek te illegaal te kopiëren. Zij beweren dat Roblox misbruik maakt van de “beïnvloedbare gebruikersbasis en hun honger naar populaire muziek, en leert minderjarigen dat het illegaal kopiëren van muziek helemaal oké is”.

Volgens de klacht heeft Roblox meer dan duizend menselijke moderatoren aangeworven om elk in zijn systeem geplaatst audiobestand te controleren, en is het zoeken naar specifieke artiestennamen in het spel verboden. De eisers beweren daarentegen dat Roblox mazen in zijn procedure heeft toegestaan, door te stellen dat gebruikers in plaats van te zoeken naar namen van artiesten, kunnen zoeken naar titels van liedjes of onvolledige songteksten.

Ondanks het feit dat Roblox op de hoogte is van deze wijdverspreide praktijk, heeft het zijn gebruikers geconditioneerd om te geloven dat minieme wijzigingen in een audiobestand de bescherming van het auteursrecht teniet doen, aldus de vereniging.

 


Geïnteresseerd in meer vergelijkbare nieuws artikelen?

Klik hier voor meer Gaming nieuws.

Klik hier voor meer buitenlandse nieuws artikelen.

About Post Author