ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ryanair vervoerde 80% minder passagiers door coronapandemie

Ryanair

Ryanair, Boeing 737-800, EI-DWD, Airport Cologne Bonn

Bij luchtvaartmaatschappij Ryanair is er sinds de uitbraak van de coronapandemie ruim 80 procent minder passagiers vervoerd dan de periode voor de coronapandemie. Reisbeperkingen vielen ook onder de coronamaatregelen. Hierdoor viel ryanair, in de rode cijfers. In de afgelopen 12 maanden boekten zij een verlies van maar liefst  851 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die Ryanair heeft gepubliceerd.

Het boekjaar van Ryanair eindigde op 31 maart 2021. In deze boekjaar vervoerde Ryanair 27,5 miljoen passagiers. Een jaar eerder vervoerde de luchvaartmaatschappij 148,6 miljoen passagiers. Dit is dus een daling van 81 procent.

Het verlies werd met name veroorzaakt doordat de inkomsten flink werden teruggedrongen maar de kosten nog steeds doorliepen. Hierdoor boekte de luchtvaartmaatschappij dus een verlies van 851 miljoen euro, terwijl het het jaar ervoor een winst boekte van maar liefst 1 miljard euro.

Ryanair ziet op dit moment wel een toename in het aantal boekingen. Daarom zijn zij optimistisch over de komende periode. Ook over de periode na de zomervakantie waarna het merendeel van de bevolking is gevaccineerd. Het bedrijf verwacht dat zij weer tussen 80 en 120 miljoen passagiers gaan vervoeren in 2022.

About Post Author