vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Sandd gaat concurrentie aan met PostNL

sandd

De Postbedrijven Sandd en PosntNL zijn in een hevige concurrentie strijd. Zeker nu de concurrent van PostNL een andere speler uit de branche heeft overgenomen. Door de overname van Van Straaten Post is Sandd in staat om iedere dag van de week bij zowel de consument als bij bedrijven te kunnen leveren.

Door de samensmelting van de tweede postbedrijven kunnen ze het marktleider PostNL lastig gaan maken. Hoeveel er betaald wordt voor Van Straaten Post is niet bekend. Daarnaast  moet de overname nog worden goedgekeurd door de autoriteiten. Wanneer de overname goedgekeurd wordt dan heeft Sandd zijn doel bereikt om een universele postbedrijf te worden.

Sandd valt PostNL aan

PostNL is marktleider en was de enige multifunctionele postbedrijf. Omdat PostNL marktleider is kunnen zij de prijs van een postzegel beslissen. het bedrijf kiest er bijna jaarlijks voor om de prijzen omhoog te gooien door de terug lopende brievenpost.

De nieuwe concurrent van PostNL zegt de brieven veel goedkoper te kunnen bezorgen. Dit zal leiden tot een daling van de postzegelprijzen. Het bedrijf probeert al een tijd bij de minister van economische zaken meer zeggenschap te krijgen. De minister van economische zaken schuift de keuze door naar het nieuwe kabinet. Deze keuze maakt  hij naar alle waarschijnlijkheid, omdat bij de formatie gesprekken worden over minder belangrijke dingen niet direct beslissingen genomen. Deze beslissingen mag de nieuwe minister van economische zaken maken.

Verwachte omzet stijging

Sandd verwacht naar de fusie binnen een jaar een omzet te behalen van 195 miljoen euro. Dit moet worden gerealiseerd met 20.000 medewerkers. De overname moet eind 2017 zijn afgerond. De oprichter en bedrijf leider van Van Straaten post zal de nieuwe commerciële directeur worden van het nieuwe fusie bedrijf. Paul van Straaten heeft het postbedrijf in 2004 opgezet. Er is ook al een nieuwe bestuursvoorzitter aangesteld. De nieuwe bestuursvoorzitter is Rob Brakenhoff.

About Post Author