ma. jun 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Supermarkten mogen vrijer in tijdstippen hun winkels bevoorraden wegens corona

Donderdag liet de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) weten dat supermarkten vaker moge bevoorraden en dit buiten de toegestaan tijdstippen mag gebeuren. Dit besluit is genomen nadat winkels leegliepen door het coronavirus.

 

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft besloten dat gemeenten een noodverunning kunnen afgeven aan supermarkten die een voorraad probleem hebben door coronavirus. Dit vermeld VNG in een brief die vrijdag bij verschillende gemeentehuizen is geleverd. Dat de VNG snel met een oplossing is gekomen heeft goeie effect voor de supermarkten en zorgt ervoor dat iedereen genoeg eten heeft als het land toch in lock down gaat.

 

De oproep van de brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten het besluit heeft laten maken was “Sta nachtlevering toe. Geef ontheffing van lokale voertuigrestricties”, aldus CBL-voorzitter Bert Roetert afgelopen woensdag. Zo zei de woordvoerder van VNG dat “De oproep van het CBL begrijpen we volkomen, vandaar dit besluit”, “Supermarkten voorzien in een eerste levensbehoefte, dus de bevoorrading moet geregeld worden.”

About Post Author