zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Technisch personeel is schaars: waar vind je de juiste mensen?

Steeds minder jongeren studeren af binnen de technische sector. Het is inmiddels geen geheim meer dat technisch personeel schaars is. Bedrijven doen er werkelijk alles aan om de juiste mankracht te vinden. Ze staan te springen om nieuw talent. Dat maakt ook dat ze minder kritisch zijn.

Zo zijn er steeds meer technische bedrijven die extra investeren in omscholers. Mensen die geen enkele ervaring hebben binnen de technische sector, maar hier wel veel affiniteit mee hebben en gemotiveerd zijn om verder te leren.  Technisch personeel werven is nu misschien wel moeilijker dan ooit, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Hoe ga je echter te werk? Waar vind je de juiste mensen?

Maak nieuwe mensen enthousiast voor het vak

Vaak maken werkgevers de fout om vooral op zoek te gaan naar mensen met bakken ervaring. Zij die al over de juiste diploma’s beschikken en direct in de praktijk aan de slag kunnen. Natuurlijk is het belangrijk dat je één of twee van deze krachten in het veld hebt staan. Maar hiermee zet je wel een hele grote groep buiten spel.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan omscholers. Mensen die ooit op hun zestiende voor een geheel ander vak hebben gekozen en daar nu graag de techniek in zouden willen. Maar ondertussen wel vast zitten aan vaste lasten en daardoor minder snel die overstap willen maken. Dit zijn misschien wel de mensen die het meest gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan. Die écht willen leren. Het is dan ook niet voor niets dat  detacheringsbureau elektrotechniek Strevon doorlopend potentiële omscholers spreekt.
Strevon is een opleidingsinstituut binnen de technische sector. Zij helpen bedrijven in de techniek bij het vinden van goed personeel. En nee, deze beschikken vaak nog helemaal niet over de juiste werkervaring of kennis. Maar hier wordt wel heel hard aan gewerkt. Het zijn gemotiveerde nieuwe mankrachten die er alles aan doen om het vak snel onder de knie te krijgen. Binnen 1,5 jaar zijn ze klaargestoomd om geheel zelfstandig aan de slag te gaan. Het is een investering, maar wel dé manier om snel een geheel nieuw team vol enthousiast personeel samen te stellen. Door mensen op te leiden als vakmensen voor de toekomst.

Behoud voor lange termijn

Na 1,5 jaar kan de technische werkgever de omscholer kosteloos overnemen en in vaste dienst toevoegen aan het team. Zo ben je als technische werkgever zowel op korte als lange termijn geholpen aan nieuw technisch personeel en doe je echt een investering voor de lange termijn.

 

About Post Author