ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Tesla komt met update voor autopiloot

Autofabrikant Tesla komt met een update voor de ‘autopilot-functie’. Volgens topman Elon Musk moet de verbeterde software voor minder ongelukken met de Tesla S gaan zorgen. De radar in de auto wordt verbeterd.  De radar moet obstakels gaan herkennen die de ingebouwde camera niet kan zien. Vooral de zware ongevallen moeten met deze update voorkomen worden.

Dodelijk ongeluk

In mei dit jaar was het eerste dodelijke ongeluk met een zelfrijdende Tesla. Het autopilot systeem greep niet in toen een 40 jarige Amerikaan tegen een oplegger botste. De camera’s van de Tesla konden geen onderscheid maken tussen de witte oplegger en de witte achtergrond.

Door de update van de radar in de Tesla’s worden obstakels in slechte weersomstandigheden of met fel licht beter herkend. De radar wordt daarom een primaire functie van de Tesla. In 2014 waren de radars slechts bedoeld als extra sensor voor de auto’s.

Niet eenvoudig

Tesla legt uit dat het gebruik van de radar niet zo gemakkelijk is als het lijkt. De radar kan sterk op obstakels reageren. Een blikje op de weg, een verkeersbord of een brug zorgt er al voor dat de auto remt. Tesla heeft daarom voornamelijk gewerkt aan het voorkomen dat de auto continue remt bij de kleinste obstakels.

Na de update kan de radar niet alleen nabije obstakels herkennen, maar ook obstakels die voorbij een voorligger zijn herkennen. Als een voorganger uitwijkt voor een object dan kan de auto dat nu sneller zien, omdat hij nu twee auto’s verder kan kijken. Tevens worden de data van andere Tesla’s nu ook gebruikt. Stel dat meerdere auto’s probleemloos langs een object rijden, dan komt dit op een lijst voor veilige objecten waar niet voor geremd hoeft te worden.

Handen op het stuur

Tot slot is er ook nog een aanpassing gerealiseerd die ervoor zorgt dat bestuurders nog wel hun handen aan het stuur houden tijdens de autopilot-functie. Doe je dit niet dan krijg je automatisch een waarschuwing. Als deze waarschuwing drie keer wordt genegeerd dan schakelt de autosteer-functie zichzelf uit en hij kan pas weer aangezet worden zodra de auto gestopt is.

Er wordt verwacht dat de update voor alle Tesla’s binnen twee weken beschikbaar is. De update kan van afstand worden geïnstalleerd.

About Post Author