ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Tesla brengt in 2018 Solar Roof naar Nederland

Tesla maakt het vanaf 2018 mogelijk om in Nederland woningen van een Solar Roof te voorzien. De eerste klanten kunnen dit dak, dat is voorzien van speciale zonnepanelen, vanaf woensdagavond bestellen.

Tesla gaat in de VS beginnen met het plaatsten van de daken. De Amerikaanse klanten die een pre-order plaatsen worden dan voorzien van zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Nederland en andere landen volgen na de jaarwisseling. De prijs verschilt per dak, maar voor iedere bestelling wordt een borgsom van 930 euro gevraagd.

Tesla zegt dat de Solar Roof na verloop van tijd goedkoper is dan een normaal dak. De energiekosten die het dak bespaart zorgen ervoor dat het dak zichzelf terugverdient. Van een afstandje lijkt het Tesla dak op een normaal dak, maar de dakpannen zijn dus niet zomaar vervangbaar.

Het materiaal dat voor het dak wordt gebruikt is gehard glas met zonnecellen. Dit materiaal is volgens Tesla drie keer sterker en de helft lichter dan het normale materiaal. Tesla beweert dat de cellen minstens dertig jaar energie zullen leveren en het bedrijf garandeert dat het dak zelf net zo lang mee gaat als het huis zelf.

Tesla dak goedkoper dan verwacht

Bloomberg heeft berekend dat de prijs mee zal vallen. Een Solar Roof zal voor ongeveer 40 procent uit dakpannen met zonnecellen bestaan. Voor een huis van 186 vierkante meter zal de prijs inclusief thuisbatterij bijna 46.000 euro zijn. Er is bij de berekening van de prijs wel rekening gehouden met belastingvoordelen die het dak meebrengt in de VS.

De schatting voor de prijs per vierkante meter was 688 euro. Volgens de berekening van Bloomberg komt deze prijs op 425 euro. Deze prijs neemt ook arbeidskosten mee. Dit is dus veel lager dan de schatting. Dakpannen zonder zonnecellen kosten ongeveer 111 euro per vierkante meter.

De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend. Omdat het product in Nederland pas in 2018 beschikbaar is, kan er nog geen indicatie worden gegeven. De stand van de euro ten opzichte van de dollar zal deze prijs ook beïnvloeden.

About Post Author