vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Thomas Cook Nederland failliet

Het bedrijf waar ook Neckermann reizen deel van uitmaakt is officieel failliet. Het bedrijf vroeg de rechtbank Amsterdam om surseance van betaling om te zetten naar een faillissement. De rechtbank heeft hiermee ingestemd.

Thomas Cook Nederland heeft nog gezocht naar mogelijkheden om verder te gaan zoals Thomas Cook in andere Europese landen. Maar dit is op korte termijn niet gelukt. Hierdoor was faillissement onvermijdelijk.

Reizigers

Vorige week heeft Thomas Cook Nederland financieel onvermogen gemeld bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). Deze stichting neemt nu de verantwoordelijkheid over. Voor de reizigers die op reis zijn of gaan met de organisatie verandert er weinig. De vakantiegangers worden zo goed mogelijk opgevangen door TUI. Klanten die nog zouden vertrekken kunnen hun reis omboeken via TUI of zij krijgen hun geld terug. Vorige week waren er zo’n tienduizend Nederlanders op reis via de reisorganisatie. In totaal zijn er 50.000 gedupeerden.

Werknemers

Voor de ongeveer 200 werknemers is er een collectief ontslag aangevraagd. De curator is nu in gesprek met mogelijke kopers van het bedrijf of een deel van het bedrijf. Voor de tak van Thomas Cook in België is het einde ook in zicht. De 500 werknemers die hier werkzaam waren verliezen mogelijk ook hun baan. Ook hier is er gekeken voor een potentiele doorstart, maar daar waren miljoenen voor nodig die nog niet zijn gevonden.

About Post Author