vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Trump overweegt uitstel deadline handelsdeal

Trump,and,Xi

President Donald Trump and First Lady Melania Trump pose for a photo with Chinese President Xi Jingping and his wife, Mrs. Peng Liyuan, Thursday, April 6, 2017, at the entrance of Mar-a-Lago in Palm Beach, Fl. (Official White Photo by D. Myles Cullen)

De Amerikaanse president Donald Trump overweegt om de handelsdeal met China uit te stellen met 60 dagen. Dit meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen. China en de Verenigde Staten zijn al een aantal maanden verwikkeld in een heuse handelsoorlog. Tot op heden is er nog geen akkoord gekomen.

Eerder stelden de Amerikanen dat ze meerdere importtarieven zouden verhogen van 10 tot 25 procent wanneer er voor 1 maart geen akkoord zou zijn tot een handelsdeal.

Begin februari zei Trump dat hij open stond voor een verlenging van de deadline als beide partijen dichtbij een akkoord waren. ‘’Als we dichtbij een akkoord zijn, en ik denk dat hij binnen handbereik is, dan kan ik de deadline nog wel even links laten liggen’’, vertelde Trump.

De Verenigde Staten heeft onder de leiding van Trump een nogal agressief handelsbeleid aangenomen. Dit leidde in de afgelopen zomer tot een handelsoorlog met China. Beide partijen voerde toen de importtarieven omhoog om de ander te dwarsbomen.

De Amerikanen hebben invoerrechten ter waarde van 219 miljard euro aan de Chinezen opgelegd. Andersom, hebben de Chinezen tot nu toe voor 97 miljard euro aan invoerrechten opgelegd aan de Amerikanen.

Amerikaanse bedrijfsleven verliest miljarden door handeldbeleid Trump

Het handelsbeleid van Trump heeft Amerikaanse bedrijven in november ongeveer 2,7 miljard dollar (2,4 miljard euro) gekost aan handelstarieven. Dit stelt een coalitie van Amerikaanse bedrijven.

De coalitie, Tariffs Hurt the Heartland, is kritisch op het handelsbeleid van de Amerikaanse president. Volgens deze groep zijn de exporten die gevoelig zijn voor de handelstarieven in november met 4,1 miljard dollar gedaald.

‘’Bedrijven worden door een dubbelzijdig zwaard geraakt’’, stelt voorzitter van de coalitie Charles Boustany naar aanleiding van de cijfers. ’’De Amerikaanse bedrijven hebben last van een historische belastingstijging in de vorm van handelstarieven. Ook hebben ze last van terugvallende exporten oor poeren en producenten waardoor ze kansen mislopen’’, aldus Boustany.

About Post Author