ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Uber gaat een eigen elektrische auto ontwikkelen

uber eigen auto

Taxi en technologiebedrijf Uber gaat een eigen elektrische auto ontwikkelen die vervolgens ingezet kan worden voor taxiritten. Daartoe werkt het samen met ontwikkelaar Arrival, kondigde Uber dinsdag aan. The Arrival Car, zoals het voertuig nu wordt genoemd, wordt dit jaar onthuld en zou in het derde kwartaal van 2023 van de productielijn moeten rollen.

Voor de aankomstauto willen Uber en Arrival zich focussen op zitcomfort, gebruiksgemak en veiligheid. Daarom zullen Uber-chauffeurs de komende maanden bij het ontwerpproces worden betrokken.

Informatie over zaken als vermogen, batterijcapaciteit, laadvermogen en actieradius moet nog worden gepubliceerd. Volgens de makers legt een Uber-auto gemiddeld 45.000 tot 50.000 kilometer per jaar af. Dat is ongeveer vier keer meer dan een gewone auto.

De komst van de elektrische auto komt goed van pas, want Uber wil op termijn alleen volledig elektrische auto’s rijden. In Londen zou dat al in 2025 moeten zijn, terwijl het bedrijf in 2030 ook in de rest van Europa volledig elektrisch wil zijn.

Uber heeft de taxibranche in het vorige decennium op zijn kop gezet sinds zijn binnenkomst. Dit is grotendeels te verwijten aan het grote financiële voordeel voor de klant die de service aanbiedt, vergeleken de standaard taxi tarieven.  Als onderdeel van deze onderneming is in juni 2020 Uber Green in Nederland geïntroduceerd. Hierdoor kun je ervoor kiezen om in een volledig elektrische auto door Amsterdam en Rotterdam te rijden.

 


Klik hier voor meer buitenlands nieuws.

About Post Author