ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

In totaal 7,8 miljoen Playstation 5 consoles tot nu toe verkocht

Playstation 5

Sony heeft sinds de release van de PlayStation 5 in november vorig jaar, in totaal 7,8 miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht. Dit maakte Sony bekend in zijn kwartaalcijfers.  In de afgelopen drie maanden waren er in totaal 3,3 miljoen PlayStation 5-consoles verkocht.

Door de coronacrisis is de PlayStation 5 tot op heden moeilijk verkrijgbaar. Nederlandse winkel kunnen ook nauwelijks nieuwe exemplaren leveren. Verwachting is dat dit tot het einde van 2021 duurt.

Daarnaast zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar, 1 miljoen PlayStation 4-consoles verkocht. Sinds de release van de PS4 in 2014 zijn er in totaal bijna 116 miljoen exemplaren van de PS4 verkocht.

In het afgelopen kwartaal waren er 61,4 miljoen spellen voor zowel de PS4  als PS5 verkocht. Dit is een daling van vier miljoen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het is niet duidelijk hoeveel hiervan PlayStation 5-games zijn.

het aantal PlayStation Plus-abonnees is wel toegenomen. Mensen hebben dit abonnement nodig om spellen online te spelen. Er zijn 47,6 miljoen abonnees. Dit is een stijging van 1,1 miljoen ten opzichte van een jaar geleden.

About Post Author