zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Volgend jaar gaan vaste lasten met 700 euro omhoog

vaste,lasten,met,700,euro,omhoog

Voor de Nederlanders gaan volgend jaar de vaste lasten flink omhoog. Gemiddeld zijn huishoudens met drie personen bijna 700 euro meer kwijt aan zaken als verzekeringen, huis, gas en licht, berekende vergelijkingssite Pricewise. Alleenstaande moeten met een stijging van 450 euro rekening houden.

Verwachting

De prijsvergelijker baseert zich onder meer op aangekondigde veranderingen Miljoenennota rond de belasting op energie en zorgpremies. Daarbij werd er ook gekeken naar trends rond schadeverzekeringen en voor tv en internet kosten, waarvan verhogingen worden verwacht.

Door de hogere zorgpremies die op aangekondigd zijn op Prinsjesdag zal de verwachte kosten stijgen met maar liefst dik tien procent. Het kabinet wil daarnaast ook de belasting op energieverbruik door huishoudens verhogen. Maandelijks kan er in combinatie met hogere tarieven voor elektra en gas de energierekening 30 euro hoger uitvallen, zo voorspelt Pricewise.

Overigens zal aan komend jaar de tarieven voor auto- en woonverzekeringen fors stijgen volgens de vergelijker.

Stijging

Hans de kok, directeur van Pricewise is bezorgd over de totale stijging van de vaste lasten. ‘’ Het gaat om substantiële bedragen van honderden euro’s per jaar. Het kabinet zegt rekening te hebben gehouden met alle prijsstijgingen in de verlaging van de inkomstenbelastingen én de koopkrachtstijging. Wij vragen ons af of deze enorme stijging van de vaste lasten wel is meegenomen en gedempt kan worden, naast de andere lastenstijging.”

Bijna alle Nederlanders gaan er door veranderingen in de belastingen op vooruit zegt het Kabinet. De stijging van de koopkracht komt op een gemiddelde van 1,5 procent uit. De meeste huishoudens hebben ondanks de stijging van de zorgpremie, de btw-verhoging en de algemene prijsstijgingen volgend jaar gemiddeld 35 meer te besteden per maand. Dit becijferde bugetvoorlichter Nibud onlangs.

About Post Author