vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

VVD breekt weer belofte aan kiezer, hoe betrouwbaar zijn ze nog?

Mark,Rutte

De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU hebben een akkoord bereikt over het kinderpardon. Met deze nieuwe afspraken is de verwachting dat er 630 van de 700 kinderen mogen blijven bij hun gezinsleden. Daartegenover staat dat het kinderpardon voor nieuwe gevallen verdwijnt.

De fractievoorzitters van de VVD, CDA, D66 en CU maakten dinsdagavond bekend dat er een overeenstemming is gekomen. In deze overeenstemming gaat het over een nieuwere invulling van de regeling.

VVD-staatssecretaris Mark Harbers lichtte dinsdagavond het akkoord toe. Er is besloten dat het kinderpardon deze keer nog coulanter wordt toegepast, maar daarna zal verdwijnen.

Andere politieke realiteit

De coalitiepartijen lagen de afgelopen weken in de clinch. Het CDA maakte een draai. Zo waren ze eerst tegen een versoepeling van het kinderpardon, maar voegde zich later in het kamp van D66 en CU, die al voor een versoepeling waren.

Daarmee verschoven niet alleen de verhoudingen binnen de coalitie, maar ook in de tweede kamer, waar nu een meerderheid voor een aanpassing van de regeling is. De VVD voelde er echter niks voor om dit regeerakkoord open te breken. Drie keer raden wat er dan toch is gebeurd? Juist, nog een belofte gebroken. De tweede kamer debatteert woensdagochtend over het pardon.

Beloftes

De VVD liet eerder weten niet te willen onderhandelen over het kinderpardon. Toch hebben ze het nu op een akkoordje gegooid. Het is niet de eerste keer dat ze hun beloftes breken.

Dit is niet de eerste keer dat Mark Rutte en de VVD hun beloftes breekt. Zo zou elke werkende Nederland duizend euro krijgen en zou er niet gemorreld worden met de hypotheekrenteaftrek. Daarnaast beloofde de fractievoorzitter dat er geen extra belastinggeld van de hardwerkende Nederlander meer naar Griekenland zou gaan. Al deze beloftes werden gebroken. Naast deze beloftes is Rutte goed in cijfers verzinnen en het weglachen van de maatschappelijke problemen die er spelen in de samenleving. Hoe betrouwbaar is de VVD nu nog?

About Post Author