vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Zorgverzekeraar Menzis volgend jaar een euro duurder

De ziektekostenpremie van Menzis wordt volgend jaar een euro per maand duurder. Maar voor veel verzekerden stijgt de premie met enkele euro’s meer, omdat ze minder korting krijgen op de collectieve verzekering.

In 2020 bedraagt de maandpremie voor een standaardverzekering 123 euro. Daarmee wordt de basisverzekering van Menzis 1 euro duurder dan dit jaar. Menzis houdt de premiestijging voor de derde jaar op rij beperkt. Doordat Menzis 80 miljoen uit de eigen reserves haalt om de prijsstijgingen te dempen.

Collectief verzekerden

Voor een deel van de klanten word de zorgpremie wel aanmerkelijk duurder. Dit komt door een andere maatregel. Het kabinet heeft namelijk besloten dat collectief verzekerden bij alle verzekeraars maximaal 5% korting mogen krijgen. Bij de helft van de verzekerden leidt dit tot een stijging van enkele euro’s per maand ten opzichte van 2019. In Nederland is ongeveer 65 procent van alle verzekerden collectief verzekerd.

De zorgverzekeraars hebben tot dinsdag om hun zorgpremies bekend te maken. Traditiegetrouw doen veel aanbieders dit pas op het laatste moment.

About Post Author