ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

100 miljoen dollar aan Janssen-vaccin verkocht

100 miljoen dollar aan Jansen-vaccin verkocht

In het eerste kwartaal  is er ongeveer voor 100 miljoen dollar aan het Janssen-vaccin verkocht. Dat maakt de farmaceut Johnson & Johnson bekent. De prikpauze met het Jansen-vaccin in de Verenigde Staten en uitstel van de toedieningen in Europa, heeft ervoor gezorgd dat de farmaceut zijn verwachten voor 2021 heeft bijgesteld

De farmaceut verwacht nu wel een lagere winst per aandeel. Dat wordt berekent door het nettowinst te delen door het aantal uitstaande aandelen van Johnson & Johnson. Zij hadden in het eerste kwartaal een omzet van 82,6 miljard dollar en de winst hierop was 6,2 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar eerder was de winst nog 5,8 miljard dollar.

De farmaceut had de uitrol van het Jansen-vaccin in Europa vorige week uitgesteld.. Dat kwam doordat er in de VS, als mogelijke gevolg van het Jansen-vaccin, 6 vrouwen een combinatie van tekort aan bloedplaatsjes en bloedstolsel ontwikkelden.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) liet weten dat deze mogelijke bijwerkingen, als heel erg zeldzaam moet worden beschouwd. In de bijsluiter van het vaccin moet daarom een waarschuwing worden opgenomen met de zeer kleine kans op deze bijwerkingen.

About Post Author