ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Rusland dreigt met sancties als Google illegale content niet verwijdert

Rusland

Google moet van Rusland voor morgen alle illegale content verwijderen. Mocht dit niet gebeuren dan gaat Rusland sancties opleggen in de vorm van boetes. Verder zal Rusland Googles diensten in Rusland vertragen. Zo proberen zij google onder druk te zetten om illegale content te verwijderen. Dit schrijft persbureau Reuters.

Volgens de Russische toezichthouder gaat het om 26.000 gevallen van illegale content. Het gaat dan om video’s over drugs of geweld en berichten van extremistische organisaties. Mocht Google niet ingaan op de eisen van de Russische toezichthouder, dan zullen zij  Google een boete opleggen van een bedrag tussen de 8.800 euro en 44.000 euro. Als Google vaker de fout ingaat, kan die boete oplopen tot 10 procent van hun jaarlijkse omzet. Uiteindelijk zullen zij ook de snelheid van Google-diensten in Rusland  verlagen. Een reactie van google ontbreekt nog.

Het als sanctie verlagen van de diensten van het bedrijf, gebeurde eerder dit jaar nog met Twitter. Twitter zou zich niet aan de Russische regels hebben gehouden. Het bedrijf zou de illegale content niet hebben verwijderd, hierdoor werden de laadtijden van het social media bedrijf in Rusland veel langer. De Russische toezichthouder heeft ook nog gedreigd om Twitter helemaal te blokkeren in het land. Hierop heeft twitter de illegale content verwijdert en zijn de sancties opgeheven.

About Post Author