vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Verenigd Koninkrijk wil nieuwe tarieven heffen op goederen uit de VS

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk wil tarieven gaan heffen op goederen die worden geïmporteerd uit de Verenigde Staten. Dan gaat het om wijn, chocolade en kreeft. Zo wilt het Verenigd Koninkrijk hun economie en lokale bedrijven beschermen. Dit doet het handelsconflict tussen de twee landen niet ten goede. De EU en de VS proberen juist het handelsconflicten tussen beide partijen op te lossen. Het Verenigd Koninkrijk gaf aan dat hun voorkeur uitgaat om de handelsconflicten op te lossen.

Afgelopen week kwam naar buiten dat de VS en de EU onderhandelen om de handelsoorlog op te lossen. De twee grootmachten willen hun relatie voor het einde van het jaar herstellen. Daarom worden de nieuwe maatregelen tijdelijk opgeschort.

De EU zou in juni een tariefsverhoging doorvoeren op Amerikaanse goederen zoals, bourbon, spijkerbroeken en Harley-Davidson-motoren, maar dit gaat dus voorlopig niet gebeuren.

Het handelsconflict tussen de EU en de VS speelt al zo’n zeventien jaar. De oorzaak van dit handelsconflict is een beschuldiging van de VS. De VS verdacht de EU namelijk ervan dat zij de vliegtuigbouwer Airbus stiekem hebben ondersteund met gunstige leningen.

Alhoewel het Verenigd Koninkrijk niet meer deel uitmaakt van de Europese Unie, werden zij ook betrokken bij dit conflict, omdat het een belangrijke producent is van vliegtuigonderdelen voor Airbus.

About Post Author