di. apr 16th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Booking.com verliest Duitse rechtszaak

Rechter Booking.com

Het Duitse hooggerechtshof heeft geoordeeld dat hotels die samenwerken met Booking.com, lagere prijzen mogen aanbieden op hun eigen website dan op Booking.com. Booking.com ging juist naar de rechter om dit te voorkomen. De Duitse concurrentiewaakhond had eerder al geoordeeld dat de plannen van Booking in strijd waren met de concurrentiewet. Echter gingen zij deze beslissing aanvechten.

In 2015 had de toezichthouder Booking.com al verboden om bepaalde clausules te blijven gebruiken in Duitsland. Zo zouden de clausules ervoren zorgen dat hotels verplicht waren hun laagste kamerprijzen aan te bieden op Booking.com. Verder moesten de maximumcapaciteit van kamers en de boekings- en annuleringsvoorwaarden ook hetzelfde zijn.

Booking had de beslissing van de toezichthouder met succes aangevochten bij een hogere rechtbank. Maar de toezichthouder ging dus ook in beroep tegen deze beslissing bij het hooggerechtshof. Waar zij de toezichthouder in gelijk stelden.

Het bedrijf ervaarde in Nederland ook enige problemen. Het bedrijf bood aanbiedingen op hun website aan die eigenlijk helemaal geen aanbiedingen waren. En liet het bedrijf onterecht bij bepaalde kamers zien, dat er nog maar een bepekt aantal plaatsen beschikbaar waren, wat verboden is.

About Post Author