ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

3 tips voor het scheiden van afval binnen jouw bedrijf

tips afval scheiden bedrijven

Duurzaam ondernemen is belangrijker dan ooit tevoren . Niet alleen voor de overheid, maar ook voor klanten wordt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) steeds belangrijker. Als moderne organisatie is duurzaam ondernemen dan ook absoluut een must, daarom is het van belang om eens kritisch te kijken naar de afvalinzameling binnen het bedrijf.

Een goede afvalscheiding en recycling is voor elk bedrijf bewerkbaar. Met onderstaande drie tips helpen we je op weg voor een betere afvalscheiding binnen je bedrijf.

1. Voorkom vervuilde afvalstromen

Om het afval optimaal te recyclen is het ontzettend belangrijk dat afvalstromen schoon blijven. Zo mogen pizzadozen niet bij het oud papier, omdat ze vette voedselresten bevatten. Een pizzadoos kan de rest van de afvalstroom dusdanig vervuild raken dat recycling niet meer mogelijk is. Dat is natuurlijk zonde van de grondstoffen. Voor bedrijven is het daarom ontzettend belangrijk om medewerkers bewust te maken over de verschillende afvalstromen en welk afval daartoe behoort.

2. Scheid PMD afval

Bij vrijwel alle huishoudens in Nederland wordt PMD (plastic, metaal- en drankverpakkingen) goed gescheiden, echter is dat binnen bedrijven nog lang niet altijd het geval. Toch is het voor bedrijven de moeite waard om PMD afval te scheiden. Het afvoeren van PMD-afval is namelijk een stuk goedkoper, dan bijvoorbeeld restafval. Ook stimuleer je met het scheiden van PMD de recycling van deze grondstoffen. Huur daarom als bedrijf voor het PMD afval een aparte afvalcontainer via MilieuServiceNederland.nl, zodat medewerkers ook deze afvalstroom kunnen scheiden.

3. Voorkom onnodig rotzooi bij het restafval

Als mensen twijfelen in welke container het afval weggegooid moet worden belandt het afval vaak onnodig bij het restafval. Door onnodig veel rotzooi bij het restafval gaan er veel recyclebare grondstoffen verloren. Daarnaast is restafval ook nog eens de duurste afvalstroom om af te laten voeren. Als bedrijf voorkom je onnodige rotzooi bij het restafval door stickers met richtlijnen op de containers te plaatsen.

About Post Author